loading

LONDON HUNT AND COUNTRY CLUB

LOCATION
London, Ontario

CLIENT
London Hunt and Country Club

DESIGN TEAM
Vafiades Landscape Architect Inc.
Arthur Lierman Landscape Architecture

AWARDS
City of London Urban Design Award of Excellence, 2005

The arrival forecourt design reinforces a mystique and a sense of privacy with an interpretation and the unveiling of the club’s predominant landscape features. An arcing, dry-laid stone wall anchors the landscape composition. Its low, sweeping form subtly integrates the grade change and is entirely revealed at both ends marking entry thresholds. Plantings, consisting of flowering trees and shrubs and sweeping masses of perennials and ornamental grasses, envelop the driveway and prolong an arrival sequence of continuous and ever-changing seasonal interest.