loading

CENTRAL LIBRARY ROTARY READING GARDEN

CLIENT
City of London

LOCATION
London, Ontario

DESIGN TEAM
Vafiades Landscape Architect Inc.
Parterre Landscape Design Associates
Arthur Lierman Landscape Architecture

AWARDS
2005 City of London Urban Design Award of Excellence
2008 Canadian Society of Landscape Architects Award, Regional Merit

The reading garden is a semi-public open space designed to provide a controlled-access outdoor extension for library users. Two architecturally articulated street edges between existing buildings define and announce the infill garden and give way to an intricate matrix of internal programmed spaces with strong contrasting spatial qualities and experiences. The varying interior spaces include flexible open and enclosed areas for formal events and passive activities, lush gardens, walkways, a secured children’s garden and water features.